nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf gemeentekantoren

utiliteitsbouw 1460

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf gemeentekantoren

In de reeks top 5 projecten van Bouwberichten dit keer een aantal opmerkelijke gemeentelijke kantoren. Opmerkelijk zijn vooral de duurzaamheidsambities in deze projecten, al zien we dat deze bij het project in Putten uitgesteld zijn.

1. Stadskantoor Hengelo. Bouwen stadskantoor (24 miljoen euro)/renoveren stadhuis (9 miljoen euro) aan het Burgemeester Jansenplein/Langestraat/Deldenerstraat. Stadskantoor en stadhuis zullen met elkaar worden verbonden. Het stadskantoor is onderdeel van het project ‘Lange Wemen’. Het is een duurzaam project vanwege de EPDM dakbedekking/zonnepanelen/recyclebaar isolatiemateriaal/triple glas/betonkernactivering/WTW/regenwateropvang/groene daken/Cradle2Cradle/lage EPC. Voor de nieuwbouw van het stadskantoor is Van Wijnen in combinatie met Trebbe geselecteerd, voor de renovatie van het stadhuis is het Koopmans, en voor het installatiewerk van beide gebouwen Croonwolter&dros. Scheffer is de aannemer van de sloopwerken. Sloop is afgerond.

 

2.Stadhuis Utrecht. Revitaliseren van het Stadhuis Utrecht aan de Korte Minrebroederstraat 2. De opdracht omvat zowel de binnenkant als de buitenkant, het vervangen van de beglazing in de buitengevel met hogere isolatiewaarde, isoleren van het dak en aanpassen klimaatinstallatie, achterstallig onderhoud binnen en buiten. De gemeenteraad dient tijdelijk naar een andere locatie te verhuizen.

stadskantoor Tilburg

3.Stadskantoor Tilburg. Renoveren/herontwikkelen van het Stadskantoor 1 (SK1) aan het Stadhuisplein. Het kantoor krijgt een winkelplint. Het is een duurzaam project vanwege het streven naar BREEAM Excellent met Co2 gestuurde ventilatie/WKO/LED-verlichting. Hernieuwde Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar.

Gemeentehuis Amersfoort

4.Gemeentehuis Amersfoort. Renoveren stadhuis Amersfoort aan het Stadhuisplein 1. Werk omvat o.a. verduurzamen van het stadhuis waarbij een energieneutraal en klimaatbestendig gebouw uitgaande van het principe van circulair renoveren wordt opgeleverd. Stadhuis moet van energielabel G naar energielabel A gaan. De gemeenteraad heeft het budget goedgekeurd. Voor de renovatie uitgevoerd kan worden moet eerst wel de asbest in het pand aangepakt worden.

5. Gemeentehuis Putten. Renoveren/verbouwen/revitaliseren gemeentehuis Putten aan het Fontanusplein 1. Het gemeentehuis blijft gedeeltelijk in gebruik (kunstkelder/trouwzaal/raadzaal). Werk omvat o.a. vervangen buitengevels/kozijnen/plafonds/binnenmuren/aanbrengen nieuw leidingwerk/vernieuwen installaties. De in de plannen opgenomen zonnepanelen worden later geplaatst; hiermee wordt 35.000 euro bespaard. Ook de toepassing van warmtepompen en de warmte-koude opslag wordt uitgesteld. Dit levert 518.000 euro aan besparing op. Gunning opdracht verwacht in tweede helft juni 2018.

De informatie komt uit Bouwberichten.nl. 

 

Reageer op dit artikel