nieuws

Rechter wijst verzoek om bouwstop winkelcentrum Anklaar af

utiliteitsbouw 964

Rechter wijst verzoek om bouwstop winkelcentrum Anklaar af

Projectontwikkelaar BPD mag gewoon doorgaan met de bouw van het nieuwe winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn. De bouwstop die winkeliersvereniging Anklaar bij de rechter wilde afdwingen, is gisteren afgewezen door de voorzieningsrechter van de Raad van State.

Winkeliersvereniging Anklaar is al een tijd lang in strijd tegen de gemeente Apeldoorn, die de omgevingsvergunning aan BPD heeft verleend voor de bouw van het winkelcentrum. Volgens de vereniging is de ondergrondse parkeergarage te klein. De winkeliers zijn bang dat deze, als hij eenmaal is gebouwd, niet meer kan worden uitgebreid.

Rechtbank Gelderland geeft Winkeliersvereniging gelijk

De rechtbank Gelderland gaf de winkeliersvereniging op 20 oktober gelijk. Vorige week vroeg de vereniging daarom in hoger beroep aan de Raad van State om een bouwstop.

Uitbreiding parkeergarage volgens rechter best mogelijk

Volgens de voorzieningsrechter is uitbreiding van de parkeergarage in de toekomst echter niet onmogelijk. De rechter stelt dat BPD daartoe tekeningen met een verklaring van constructeurs heeft overlegd, waaruit blijkt dat uitbreiding technisch mogelijk is. De voorzieningsrechter is dan ook van mening dat er geen sprake is van ‘onomkeerbare gevolgen’ als wordt doorgebouwd.

Reageer op dit artikel