nieuws

Leegstand kantoren laagst in tien jaar

utiliteitsbouw Premium 1013

Leegstand kantoren laagst in tien jaar

De leegstand van kantoren is in het afgelopen jaar gedaald naar het laagste niveau sinds 2007. Eind 2017 was 11,7 procent van de kantoorruimte onbenut, zo blijkt uit cijfers van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Volgens de marktkenners worden vooral in de zogenoemde kernsteden en de gemeenten daaromheen veel leegstaande kantoren omgebouwd om ze een andere functie te geven. De leegstand neemt ook af door een toename van de vraag naar kantoorruimte, al speelt dat nadrukkelijk alleen in de kernsteden.

Het aantrekken van de economie zorgt er ook voor dat bedrijven en andere organisaties meer bereid zijn te verhuizen en te investeren in huisvesting. Daarbij stuiten ze wel meer op problemen bij het vinden van kwalitatief hoogwaardige kantoren op aantrekkelijke locaties.

Reageer op dit artikel