nieuws

Bouw én sloop van parkbankje in een maand tijd

utiliteitsbouw Premium 1019

Bouw én sloop van parkbankje in een maand tijd

Bouwen en slopen in een maand tijd. Echt handig is het niet, maar toch besloot de gemeente Steenwijkerland een begin deze maand geplaatste bank, onlangs weer te verwijderen. De oorzaak: de jaarwisseling.

Verbaasd zijn de inwoners van Steenwijk. In het aan renovatie onderhevige park Rams Woerthe in Steenwijk stond enige weken gelden een nieuw, overdekt bankje, maar inmiddels is deze alweer verdwenen. Is het bankje gestolen? Of misschien vernield? Nee, de gemeente heeft het bankje zelf weg gehaald. “Bij nader inzien bedachten we ons dat het misschien, zo voor de jaarwisseling, niet zo slim was om een brandgevoelig bankje te plaatsen. Daarom hebben we deze weer weg laten halen”, verklaart een woordvoerder van de gemeente.

‘Niet bij stilgestaan’

Maar had de gemeente dit niet van te voren kunnen voorzien?, vragen partijen in de gemeente, waaronder de lokale PvdA-fractie, zich af. “We hebben er van te voren gewoon niet te veel bij stil gestaan”, is het antwoord van de woordvoerder.

Bankje na jaarwisseling in aangepaste vorm terug

Maar zo’n ramp is het volgens hem niet. Het bankje is maar een klein onderdeel van de renovatie van het park en de extra kosten dat dit oplevert, blijven allemaal netjes in de marge. Bovendien komt het bankje na de jaarwisseling gewoon weer terug, vertelt hij. “Het College gaat zich er eerst nog over buigen. Want misschien gaan we het bankje in een aangepaste vorm laten terug komen. Met minder brandgevoelig materiaal”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel