nieuws

Spie neemt opnieuw onderdeel Alewijnse over

utiliteitsbouw Premium 1758

Spie neemt opnieuw onderdeel Alewijnse over

Spie heeft Alewijnse Retail overgenomen. Daarmee verstevigt de technisch dienstverlener naar eigen zeggen haar positie in de top drie van de retail installatiemarkt.

Alewijnse Retail telt twintig medewerkers en was vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer 6 miljoen euro. Eind vorig jaar nam Spie ook al Alewijnse Technisch Beheer over, eveneens een onderdeel van de Alewijnse groep.

“Door de acquisitie van Alewijnse Retail zal Spie in staat zijn om volledig landelijk dekkend multi-technische dienstverlening aan te bieden aan supermarkten, winkelketens, warenhuizen, enz”, laat algemeen directeur  Lieve Declercq van Spie Nederland weten in een toelichting. “Dat gaat verder dan alleen de elektrotechnische en mechanische installaties. Ook telecom- en netwerkbeheer en assetmanagement behoren tot onze mogelijkheden.”

‘Uitstekende toekomst door ambities Spie’

Dick Alewijnse, bestuursvoorzitter van Alewijnse Holding toont zich tevreden met de overeenkomst. “De overgang naar Spie past uitstekend bij de groeiambitie van Alewijnse Retail. Het biedt de klanten en medewerkers een uitstekende toekomst door de ambities van Spie in het retail segment.”

Hoeveel Spie neerlegt voor Alewijnse Retail is niet naar buiten gebracht.

Reageer op dit artikel