nieuws

School blijft dicht door twijfels over vloer

utiliteitsbouw Premium 3968

School blijft dicht door twijfels over vloer

De pas opgeleverde school in Hoeven (Noord-Brabant) zal voorlopig niet in gebruik worden genomen vanwege twijfels over de sterkte van de vloer. Bij de bouw van de basisschool is dezelfde techniek gebruikt als bij de bouw van een parkeergarage op Eindhoven Airport waarvan eerder dit jaar een deel instortte.

De aannemer en de leverancier van de vloer hebben volgens de gemeente Halderberge niet aangetoond dat de nieuwbouw voldoet.

“Uit de onderzoeken blijkt dat er geen volledige zekerheid kan worden gegeven over de vloerconstructie. Het gaat over een gebouw waar de kinderen van Hoeven dag in, dag uit onderwijs krijgen. Daarom nemen wij geen enkel risico. Wij hebben daarom het besluit genomen dat we de school dicht laten”, zegt burgemeester Jobke Vonk-Vedder.

De feestelijke opening van de school stond gepland na de herfstvakantie. In totaal 480 leerlingen van twee basisscholen moesten in het gebouw een plekje krijgen. Betrokken partijen kijken de komende periode of maatregelen nodig zijn om de vloerconstructie aan te passen zodat het schoolgebouw alsnog in gebruik kan worden genomen. De leerlingen krijgen voorlopig les in de oude gebouwen.

Cobouw meldde vorige week dat de verhuizing naar de nieuwe school voorlopig was afgeblazen vanwege de twijfels over de vloer. De school is ontworpen door T&W architecten en gebouwd door aannemer Willemsz Bouw uit Sprang-Capelle.

Oproep aan gemeenten en aannemers

Minister Plasterk riep gemeenten, vastgoedeigenaren, ingenieursbureau’s  en aannemers twee weken geleden in een brief op om te inventariseren in hoeverre er gebouwen dezelfde constructiefout kennen als de parkeergarage in Eindhoven die eind mei instortte. Plasterks schrijven ging vergezeld van een stappenplan om een goede inschatting te maken van constructies met een mogelijk risico.

Reageer op dit artikel