nieuws

School Sliedrecht blijft dicht vanwege verdachte vloer (update)

utiliteitsbouw 1452

School Sliedrecht blijft dicht vanwege verdachte vloer (update)

Een schoolgebouw in Sliedrecht waarin onder meer een basisschool en een school voor speciaal onderwijs zijn gevestigd, gaat twee dagen dicht in verband met onderzoek naar de betonvloerconstructie. Dat heeft de gemeente Sliedrecht zondag laten weten.

Uit een inventarisatie van de gemeente bleek dat in het gebouw van de brede school Baanhoek dezelfde vloerconstructie is toegepast als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Op basis van een eerste technisch onderzoek blijkt dat er geen acute maatregelen nodig zijn. Het onderzoek is echter nog niet afgerond.

School sinds september 2016 open

De gemeente wil geen enkel risico nemen en heeft daarom besloten het gebouw in ieder geval nog twee dagen te sluiten in afwachting van de resultaten.

Het gebouw in de wijk Baanhoek-West is sinds september 2016 open.

In het land zijn al meer gebouwen als mogelijk onveilig aangemerkt. Die staan onder meer in Rotterdam, Zwolle, Hoeven, Krimpen aan den IJssel, Alkmaar, Vlissingen en Sas van Gent.
Eind mei stortte een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport in. Uit onderzoek bleek dat sprake was van een constructiefout in de vloer.

In Nederland staan mogelijk 100 tot 150 gebouwen met zulke vloeren, meldde Branchevereniging VN Constructeurs eerder.

Update:

Uit voorzorg heeft de Rabobank zijn parkeergarage in Roelofarendsveen gesloten. De vloerconstructie wordt gecontroleerd. Aanleiding zijn de uitkomsten van het onderzoek naar de parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei grotendeels instortte. Het kantoorgebouw Rabobank Groene Hart Noord in Roelofarendsveen blijft wel gewoon in gebruik, meldt de bank.

 

Reageer op dit artikel