nieuws

Friso Bouwgroep bouwt voor JSF op vliegbasis Leeuwarden

utiliteitsbouw Premium 3182

Friso Bouwgroep bouwt voor JSF op vliegbasis Leeuwarden
vliegbasis

Friso Civiel en Aannemingsmaatschappij Friso gaan de nieuwbouw van het kantoor- en simulatorgebouw voor het 322 Squadron op vliegbasis Leeuwarden realiseren. Dat heeft moederbedrijf, Friso Bouwgroep, bekendgemaakt.

De opdracht is afkomstig van het Rijksvastgoedbedrijf. De aanneemsom is niet naar buiten gebracht.

De complete ruwbouw – het gebouw zal geheel in het werk worden gestort – komt voor rekening van Friso Civiel. Daarnaast zal de civiele aannemer zorgdragen voor de verhardingen en groenvoorzieningen.

Directeur Jan Hogenberg is blij dat samen wordt gewerkt met het aannemingsbedrijf van Friso. “Daar waar wij onze ervaring op het gebied van projectmanagement en kwaliteitsborging kunnen inzetten, zorgt onze aannemingsmaatschappij voor de nodige kennis en vakmanschap in de afbouwfase.”

Het project zal volgens planning worden opgeleverd; de beloofde kwaliteit zal worden geleverd, verzekert hij. “Middels systeem gerichte contractbeheersing, of te wel Systems Engineering tonen wij op belangrijke onderdelen op voorhand al de gewenste kwaliteit aan. Dit kwaliteitsborgingssysteem is ook gebruikelijk bij Design & Build-contracten”,  aldus de directeur.

Dertig man personeel

Eind dit jaar verwacht Hogenberg dat het casco nagenoeg gereed zal zijn. Eind 2018 levert Friso het hele project op. De bouwer zet meer dan dertig man eigen personeel in voor de klus.

De infrastructuur op vliegbasis Leeuwarden moet worden aangepast in verband met komst van de Joint Strike Fighter, het nieuwe gevechtsvliegtuig van de Nederlandse regering.

Reageer op dit artikel