nieuws

Heijmans haalt 12 miljoen op met verkoop deel Fenixloods

utiliteitsbouw Premium 68

Heijmans haalt 12 miljoen op met verkoop deel Fenixloods

Heijmans heeft een deel van het project Fenixloods I in Rotterdam verkocht aan belegger APF International. Met de verkoop is een bedrag van bijna 12 miljoen euro gemoeid.

De transactie betreft ongeveer zesduizend vierkante meter aan commerciële ruimte op de begane grond en eerste verdieping van de voormalige loods.

In en op Fenixloods I worden in totaal 212 woningen gerealiseerd, waarvan 78 vrije sector huurwoningen en 134 koopwoningen. De huurappartementen werden al eerder verkocht aan Syntrus Achmea; de koopappartementen zijn bijna allemaal verkocht.

In het deel dat verkocht is aan APF International, is 4.000 vierkante meter bestemd voor een cultureel cluster dat bestaat uit jeugdcircus Circus Rotjeknor, internationale kunstvakhogeschool Codarts en het internationaal vermaarde dansgezelschap Conny Janssen Danst.

Opslag voor Holland-Amerika Lijn

De ruim 100 jaar oude Fenixloodsen liggen tussen de Rijnhaven, de Rijnhavenbrug en Veerlaan. Vroeger werden deze gebruikt als opslag voor bagage van mensen die via de Holland-Amerika Lijn naar Amerika emigreerden.

Reageer op dit artikel