nieuws

Bouw biomassacentrale Utrecht in mei van start

utiliteitsbouw 92

Bouw biomassacentrale Utrecht in mei van start

De bouw van de eerste fase van de biomassacentrale in Utrecht gaat in mei van start. Opdrachtgever Eneco realiseert op industrieterrein Lage Weide een centrale met een totaal warmtevermogen van 60 MW.

De bouw is onderverdeeld in twee fasen van ieder 30 MW. De aanbesteding van de eerste fase is in volle gang. Voor fase 2 is nog geen planning bekend.

Eind vorig jaar stapten Mobilisation for the Environment (MOB) en Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU) naar de rechter omdat zij het oneens waren met de verleende omgevingsvergunning. De rechtbank besloot dat de bouw mag doorgaan, maar wel met een strengere norm voor de uitstoot van giftige gassen.

Vanaf 2018 moet het eerste deel van de centrale in gebruik zijn. Het levert dan warmte aan 22.000 huishoudens in Utrecht en Nieuwegein. Er is geen projectsom bekend.

 

Reageer op dit artikel