nieuws

Pleijsier start met bouw grootste hotel van de Benelux

utiliteitsbouw Premium 238

Pleijsier start met bouw grootste hotel van de Benelux

Naast station Rai is een start gemaakt met de bouw van het grootste hotel van de Benelux, het nhow hotel Amsterdam Rai. In 2019 moet het hotel, dat 650 kamers krijgt en 91 meter hoog wordt, gereed zijn.

Het nieuwe hotel wordt gebouwd door Pleijsier Bouw uit Nijkerk. Ontwikkelaar is COD. Architectenbureau OMA maakte het ontwerp, dat geïnspireerd is op het Signaal, de driehoekige reclamezuil op het plein voor de Rai.

Bij de starthandeling waren onder meer  Klaas de Boer (Amsterdam Zuidas), Maarten Markus (NH Hotel Group), Gert-Wim Bos (COD), Paul Riemens (RAI Amsterdam) en Rem Koolhaas (OMA) aanwezig. Samen legden zij de symbolische eerste, driehoekige steen.

Het nhow Amsterdam RAI zal niet alleen ruimte bieden aan hotelkamers, maar krijgt ook een luxe spa & wellness complex met uitzicht over Amsterdam. Op de bovenste verdieping zal bovendien een restaurant, bar en tv-studio worden gerealiseerd. Onder het hotel komt een parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s.

Reageer op dit artikel