nieuws

Bouwfoto van de Dag: De Friese Poort

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: De Friese Poort

Grote overspanningen en vloervelden als een vlakke plaat zorgen voor verlenging van de levensduur van het nieuwe onderkomen van de sector Zorg en Welzijn van roc De Friese Poort in Drachten.

Aanpassingen aan het gebouw zijn zo in de toekomst makkelijk door te voeren. De drie en vier lagen tellende nieuwbouw lijkt samengehouden te worden door een V-constructie, die aan de buitenzijde in elkaar grijpt. DP6 Architectuurstudio uit Delft maakte het ontwerp. Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward en Dokkum realiseert de nieuwbouw.

Het masterplan voor de campus van De Friese Poort in Drachten, waar tot 2017 volop wordt gebouwd, omvat drie nieuwe gebouwen en renovatie van het hoofdgebouw. Zonnepanelen op het dak wekken stroom op voor de laadpalen voor elektrische fietsen in de fietsenstalling.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels