nieuws

Strukton en Facilicom gaan Knoopkazerne verbouwen

utiliteitsbouw

Strukton en Facilicom gaan Knoopkazerne verbouwen

Strukton en Facilicom zitten op de eerste rij voor de herontwikkeling van de voormalige Knoopkazerne in Utrecht, een project van ruim 100 miljoen euro.

Het Rijksvastgoedbedrijf maakte bekend dat het voornemens is om het dbfmo-contract te gunnen aan R Creators, een samenwerkingverband van Strukton Integrale Projecten en Facilicom PPS Contracten. De definitieve gunning staat gepland voor 23 juni.

De voormalige Knoopkazerne aan de Mineurslaan in Utrecht zal worden omgebouwd tot De Knoop, een energiezuinig verzamelkantoor met vergadercentrum en gastwerkplekken. Bedoeling is dat verschillende rijksoverheidsorganisaties gebruik van het gebouw gaan maken.

R Creators heeft Strukton Worksphere, Ballast Nedam en Facilicom Bedrijfsdiensten ingeschakeld als uitvoerende partijen. Het ontwerp is afkomstig van Cepezed (gebouw), Fokkema en Partners (interieur) en Rijnboutt (stedebouwkundige inpassing).

Voor Ballast Nedam is het project een welkome aanvulling op de orderportefeuille. Het bouwconcern, dat al geruime tijd in financieel zwaar weer verkeert, maakte dinsdag bekend dat haar aandeel in de dmbo-fase van het project ongeveer 50 miljoen euro bedraagt.

De inschrijving van R Creators werd “na een intensief beoordelingstraject op kwaliteitsaspecten” als economisch het meest voordelig geselecteerd, aldus het Rijksvastgoedbedrijf. Behalve de gebruikelijke gunningscriteria werden ook de criteria duurzaam partnerschap en gastheerschap toegevoegd.

Het consortium van Strukton en Facilicom is naast het ontwerp en de bouw ook verantwoordelijk voor de financiering en het onderhoud van het gebouw, alsmede een deel van de facilitaire dienstverlening. De exploitatiefase bedraagt twintig jaar. In het voorjaar van 2018 moet De Knoop gereed voor gebruik zijn.

Reageer op dit artikel