nieuws

Bouw huisjes op strand Petten definitief gegund

utiliteitsbouw

Bouw huisjes op strand Petten definitief gegund

Rotteveel M4, de Vakantie Makelaar in Uithoorn en een particuliere belegger mogen samen vijftig strandhuisjes op het strand bij Petten plaatsen. Hout Bouw uit ’t Zand gaat de strandhuisjes bouwen.

De partijen sluiten met de gemeente Schagen een exploitatierecht voor de realisatie en exploitatie van de huisjes op het Noordzeestrand. De overeenkomst loopt tien jaar, met een optie tot verlenging van drie keer vijf jaar. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Uit de opdrachtomschrijving van de gemeente blijkt echter dat Schagen zelf voor de exploitatie van het gebied een minimale huurprijs van 33.750 euro per jaar in gedachte had.

De winnaars van de Europese aanbesteding gaan samen met de gemeente Schagen het schetsontwerp verder ontwikkelen naar een definitief ontwerp.

De animo voor de nieuwe strandhuisjes was groot, meldt de gemeente Schagen. Zeven partijen schreven in met elk een eigen uniek ontwerp. Op basis van vooraf vastgestelde criteria van kwaliteit, visie en prijs is dit uiteindelijk de winnaar geworden. De huurovereenkomst kan in principe op 1 januari volgend jaar in werking treden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels