nieuws

Raad van State wijst drie beroepen wijzingsplan af

utiliteitsbouw Premium

Raad van State wijst drie beroepen wijzingsplan af

Twee beroepen tegen het wijzigingsplan Binnenstad-Westluidense Poort van de gemeente Tiel zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.

Een derde beroep is niet ontvankelijk. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk dat een bestaande bibliotheek wordt omgebouwd tot een zogeheten cultuurcluster waarin naast de bibliotheek ook kantoren en multifunctionele zalen komen. Bovendien mag het complex worden uitgebreid met een ondergrondse parkeergarage, woningen en twee appartementengebouwen. Hiertegen werd beroep aangetekend door een buurtcomité, een vastgoedbedrijf en omwonenden. De plannen zijn in hun ogen funest voor de verkeersveiligheid en het woongenot. Daarnaast vrezen zij voor aantasting van het cultuurhistorische karakter van het gebied. Volgens de Raad van State faalden de betogen.

Reageer op dit artikel