nieuws

Geen bezwaar Rhijnspoorgebouw

utiliteitsbouw Premium

Geen bezwaar Rhijnspoorgebouw

De bezwaren tegen het bestemmingsplan Rhijnspoorgebouw van de gemeente Amsterdam zijn volgens de Raad van State ongegrond.

Het plan betreft de realisatie van twee onderwijsgebouwen. Deze krijgen een hoogte van respectievelijk maximaal 55 en 33 meter en verrijzen op de hoek van de Wibautstraat, het Rhijnspoorplein en de Mauritskade. Hiertegen is beroep aangetekend door onder meer de Vereniging Buurtbehoud Weesperzijdestrook.

De bezwaren hebben onder andere betrekking op de hoogte van de gebouwen en op een verkeerde inschatting van de parkeerbehoefte. De hoogste bestuurstrechter vindt de bezwaren niet steekhoudend. Met de bouwhoogte is niks mis en er zijn voldoende parkeerplaatsen, luidt diens argumentatie.

Reageer op dit artikel