nieuws

Ecologisch verantwoord hoofdkantoor

utiliteitsbouw Premium

Ecologisch verantwoord hoofdkantoor

Vijf sterren en een score van 85,72 procent heeft het hoofdkantoor van Vreugdenhil Dairy Foods in Nijkerk behaald volgens de beoordeling van Breeam-NL Nieuwbouw.

Het gebouw staat langs de A28 op bedrijventerrein Arkerpoort in Nijkerk. Voor aannemer Slingerland Bouw is de uitvoering van het ontwerp van Maas Architecten uit Lochem daarmee een thuiswedstrijd geworden. Het driehoekige gebouw staat zodanig op de kavel dat de gevels niet parallel aan de snelweg liggen of er haaks op staan. In het gebouw komt een energiezuinige lift die ook zelf energie kan opwekken. Een erkend ecoloog ziet erop toe dat planten en dieren op de bouwlocatie tijdens de bouw en daarna voldoende bescherming genieten.

Reageer op dit artikel