nieuws

Megadiepvries

utiliteitsbouw

Megadiepvries

Ruim 1 miljoen kilo staal en 600.000 bouten heeft Sprangers Bouw uit Breda nodig om voor Ardo in Zundert een volautomatische ‘vriesflat’ met twaalf verdiepingen en drie liften te bouwen.

De nieuwbouw, waar het nooit warmer wordt dan 22 graden Celsius, vervangt twee bestaande vrieshuizen. De verwerker van groenten en fruit vergroot daarmee zijn opslagcapaciteit van 10.000 naar 24.000 pallets. Die worden door acht automatische vorkheffers verladen en met rollenbanen door de diepvrieskolos getransporteerd. De vrachtwagens die de nieuwe megadiepvries aandoen, worden vooralsnog door menselijke heftruckbestuurders bediend. Ardo neemt de gelegenheid te baat om nieuwe in- en uitritten te laten aanleggen om zo de verkeersdrukte in de omgeving te verminderen.

Reageer op dit artikel