nieuws

Het einde van de Ponskaart

utiliteitsbouw

Het einde van de Ponskaart

Heel veel asbest zit er in het F.A.F.C. Went-gebouw, meldt de Universiteit Utrecht over deze twee panden op het universiteitsterrein De Uithof. Dat is de reden dat sloopaannemer Dusseldorp uit Lichtenvoorde de opdracht kreeg het gebouw met het naastgeleven FSB Onderwijscentrum te slopen.

Op de vrijkomende plek laat het RIVM nieuwbouw plegen. De kosten daarvan zijn wat de universiteit betreft aanmerkelijk lager dan de kosten voor aanpassing en hergebruik van de bestaande constructies; niet in de laatste plaats vanwege het vele asbest. De Ponskaart zoals het Went-gebouw ook wel wordt genoemd, moet in februari verdwenen zijn. Van het andere gebouw mag in mei volgend jaar niets meer te zien zijn. De oplevering van de nieuwbouw staat voor 2018 op de lijst.

Reageer op dit artikel