nieuws

Wilhelminapier verliest open vlakte

utiliteitsbouw

Wilhelminapier verliest open vlakte

Voorbij Funderingstechniek is op de Wilhelminapier in Rotterdam gestart met het trillen van stalen damwanden voor de woontorens Seattle en Boston. De grond- en waterkerende constructie vormt meteen de wand van de ondergrondse parkeergarage die eronder komt.

De garage op het braakliggende terrein naast het Luxor Theater wordt op de groei gebouwd. Behalve de twee 70 meter hoge gebouwen (220 appartementen) moeten op de ondergrondse bak op termijn ook de woontorens Havana en Philadelphia verrijzen. De namen verwijzen naar die van de pakhuizen die hier ooit stonden.

Seattle en Boston worden ontwikkeld door Bouwfonds en Synchroon. Aannemer J.P. van Eesteren verwacht ze in 2017 op te leveren.

Reageer op dit artikel