nieuws

Drie nokken

utiliteitsbouw

Drie nokken

Drie nokken krijgt het nieuwe woon-zorgcomplex, dat Stichting Wonen Zuidwest Friesland uit Balk in Langweer bouwt. Het gebouw krijgt het uiterlijk van een boerderij.

De twee uitkragende daken zijn even hoog als de centrale nok van de nieuwbouw, waarin straks 27 cliënten van zorginstelling Maeykehiem uit Sint Nicolaasga komen te wonen. De nieuwbouw wordt straks voor tien jaar gehuurd.

In het plan heeft Zijlstra Architecten uit Bakhuizen rekening gehouden met het gebruik van de kamers als woonappartement door particulieren. Verdeeld over vier bouwlagen komen zit/slaapkamers, gemeenschappelijke woonkamer/keukens, activiteitenruimtes en kantoren. Friso Bouwgroep uit Sneek startte in oktober vorig jaar met het werk, dat in september klaar moet zijn.

Reageer op dit artikel