nieuws

Goossen Te Pas bouwt zwembad Almere Poort

utiliteitsbouw

VolkerWessels-dochter Goossen Te Pas Bouw gaat het nieuwe zwembad van sportcentrum Almere Poort bouwen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De gemeente Almere, de Koninklijke Nederlands Zwembond (KNZ) en 2521 Gewoon Zwemmen ondertekenden september vorig jaar de overeenkomst voor de bouw van het complex. Toen werd bekend dat het project 9,5 miljoen euro gaat kosten. Het nieuwe sportcomplex komt vlak bij het trein- en busstation van Almere Poort, naast het huidige Topsportcentrum Almere.

Het ontwerp is een variant op het zogenoemde 2521-concept van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. De naam 2521 wordt gebruikt om de afmeting van het bad aan te duiden: 25 meter lang en 21 meter breed. Boven het zwembad komt een multifunctioneel sportcentrum met onder andere een sporthal, judoruimten, verenigingsruimten en sportbegeleiding.

De start van de bouw staat gepland voor september dit jaar. Zodra de nieuwe sportaccommodatie klaar is, wordt het zwembad in Almere Haven gesloten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels