nieuws

Theater aan het Zuiderstrand

utiliteitsbouw

Theater aan het Zuiderstrand

Hoewel het Spuiforum, het cultuurpaleis aan het Haagse Spui, na de gemeenteraadsverziekingen onzeker is geworden, gaat de bouw van het Zuiderstrandtheater in Scheveningen gewoon door.

Het gebouw van 5236 vierkante meter moet dienstdoen als onderkomen voor het Residentieorkest, Nederlands Danstheater (NDT) en Dans- en Muziekcentrum Den Haag, voor zo lang de bouw van het Spuiforum duurt; in principe vijf jaar. Het Rotterdamse architectenbureau Elzevier & Mauve tekende voor het ontwerp van het theater met 1000 zitplaatsen.

Of de culturele instellingen er inderdaad hun intrek nemen, hangt af van de besluiten van het nieuwe college over het Spuiforum. Bouwer Stout uit Hardinxveld-Giessendam hoopt in november klaar te zijn met het Zuiderstrandtheater.

Reageer op dit artikel