nieuws

Hakken en breken

utiliteitsbouw

Hakken en breken

De gesteldheid van de bodem geeft mede vorm aan in de grond gevormde diepwanden. Soms valt de kwaliteit van die gesteldheid tegen. Het beton kan daardoor allerlei uitstulpingen krijgen die de latere afwerking danig in de weg kunnen zitten.

Om die reden bikken medewerkers van Blijleven Sloopwerken uit Wadenoijen bulten van de diepwandmuur van de parkeergarage Vonk & Vlam in Den Bosch. Tegelijk boort het bedrijf met twee boormachines 25.000 gaten in de muur om een latere voorzetwand in te verankeren. Elke boormachine maakt dagelijks ruim tweehonderd gaten, honderd meer dan met een handmachine mogelijk is.

Blijleven doet dat voor Heijmans die op de locatie een ondergrondse parkeergarage bouwt met drie verdiepingen en 1040 plaatsen.

Reageer op dit artikel