nieuws

Excellent instituut

utiliteitsbouw

Excellent instituut

Als in februari volgend jaar de nieuwbouw van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research ofwel Differ voor de stiching FOM wordt opgeleverd in Eindhoven, moet blijken of de uitvoering van het complex de kwalificatie Breeam-excellent verdient.

Dura Vermeer Rosmalen bouwt het kantoorgedeelte en de laboratoria volgens deze duurzaamheidsnorm naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. Opdrachtgevers FOM en NWO hopen daarmee het eerste onderzoeksgebouw van Nederland te krijgen dat aan deze norm voor energieverbruik, materialen en processen voldoet.

Differ komt nabij het nieuwe universiteitsgebouw Flux voor Technische Natuurkunde en Electrical Engineering te staan. Loopbruggen verbinden het gebouw met de cleanroomfaciliteiten in Spectrum.

Reageer op dit artikel