nieuws

Veilig over het Weena

utiliteitsbouw Premium

Veilig over het Weena

In de nachtelijke uren monteren medewerkers van Konstruktiebedrijf Reijrink uit Hilvarenbeek de stalen spanten voor een tijdelijke overkapping over een deel van het Weena in Rotterdam.

De ruim 60 meter lange en 12 meter brede kapconstructie moet de weggebruikers vanaf morgen beschermen tegen voorwerpen, bijvoorbeeld gereedschappen, die onverhoeds naar beneden kunnen komen tijdens de bouw van de First Tower. Of een dergelijke beschermingsconstructie nodig is, wordt bepaald aan de hand van de theoretische vallijn van een stuk gereedschap van 5 kilogram vanaf de uiteindelijke hoogte van het gebouw, in dit geval 129 meter. Een stalen dakbeplating vangt het projectiel op. Aan één zijde voorziet de aannemer de constructie van gaas om te voorkomen dat voorwerpen die op de bouwplaats vallen opstuiteren en zo alsnog op de weg terechtkomen.

First Rotterdam is een project van Boele & van Eesteren en Wessels Zeist, beide Volker Wessels-ondernemingen, en behelst de eerste fase van de herontwikkeling van het Weenapoint, pal tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal. In totaal gaat het om 110.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak voor onder andere kantoren, horeca, winkels en woningen. First Rotterdam, een ontwerp van Architekten Cie, neemt daarvan ongeveer de helft voor zijn rekening.

Reageer op dit artikel