nieuws

Deens ziekenhuis voor HaskoningDHV

utiliteitsbouw Premium

Deens ziekenhuis voor HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV heeft het ontwerp voor ziekenhuis Hvidovre in Kopenhagen gewonnen. Het succes in Denemarken wordt beschouwd als een springplank voor meer werk in heel Scandinavië.

“We zijn in Nederland meer dan dertig jaar actief in de zorgsector”, zegt directeur business development gezondheidszorg Eduard Boonstra van HaskoningDHV. HaskoningDHV imponeerde in Kopenhagen dusdanig dat de concurrentiegerichte dialoogfase, waarin de voorstellen van drie geselecteerde partijen vergeleken zouden worden, geschrapt werd. Van de zeven partijen die inschreven, sprong de groep van HaskoningDHV direct als beste naar voren.

In het winnende consortium werkt het ingenieursbureau samen met de architectenbureaus Schmidt Hammer Lassen, Aarhus Arkitekterne en Kragh & Berglund. Technisch advies komt van Soren Jensen. Haskoning DHV is verantwoordelijk voor het constructieontwerp en de gebouwinstallaties.

Reageer op dit artikel