nieuws

RDW steekt kantoor Veendam in ’t nieuw

utiliteitsbouw

RDW steekt kantoor Veendam in ’t nieuw

Het gebouw van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) in Veendam krijgt een nieuw hart en een open werkomgeving.

Het Rotterdamse architectenbureau kraaijvanger deed samen met DGMR adviseurs een voorstel om het bestaande complex op inventieve, kosteneffectieve en duurzame wijze te renoveren. Met deze aanpak is hen de opdracht gegund.

Het huidige gebouw is niet meer van deze tijd en past niet bij de ambities van de RDW. Het heeft een sobere en verouderde uitstraling, is niet representatief en inspirerend en voldoet niet aan de hedendaagse wensen op het gebied van duurzaamheid en kantoorinrichting. In een Europese aanbesteding heeft de RDW vijf architecten gevraagd een visie te ontwikkelen voor renovatie van het pand. De visie van kraaijvanger is door de RDW als beste beoordeeld.

Lees op De Architect meer over de renovatie van het gebouw van de RDW

Reageer op dit artikel