nieuws

Naar de film in oude tramremise

utiliteitsbouw

Naar de film in oude tramremise

In Amsterdam-West werken aannemersbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen en Strukton aan de herontwikkeling van De Hallen Tramremise.

In opdracht van Tram Remise Ontwikkelings Maatschappij (TROM) krijgt het rijksmonument een maatschappelijke functie met onder meer een filmhuis, horeca, een hotel, een modecentrum en een leer/werkplek.

De verbouwing zal plaatsvinden in drie fasen. Voorjaar 2014 wordt begonnen met de aanleg van een parkeergarage onder de voormalige remise; op de begane grond komen, verdeeld over zeven hallen, onder meer een passage, een hotel en de bibliotheek. In de zomer van dat jaar volgen, eveneens op de begane grond, de realisering van de televisiestudio en het eerste deel van de horecagelegenheden. In het najaar gevolgd door de bouw van een ambachtenhal, het tweede deel van de horeca en het filmtheater, eveneens op de begane grond. In diezelfde periode worden op de eerste verdieping twee kantoorruimten gerealiseerd.

Reageer op dit artikel