nieuws

Luchtig bedrijfspand

utiliteitsbouw

Luchtig bedrijfspand

Langs de A28 bij Staphorst verrijst de staalconstructie voor het nieuwe bedrijfspand van Brink Climate Systems. Vanuit hun hoogwerkers reiken medewerkers van Van den Brink Staalbouw uit Barneveld tot aan de stalen spanten.

Hoofdaannemer is Nieuwenhuis Bouwbedrijf uit Rijssen. Het project omvat een productiehal van 8000 vierkante meter, 3500 vierkante meter voor expeditie en opslag, en 3000 vierkante meter aan kantoorruimte. Brink Climate Systems brengt alle bedrijfsonderdelen, nu nog verspreid op verschillende locaties, in het nieuwe pand bijeen.

Als leverancier van duurzame luchtverwarmings- en ventilatiesystemen wil Brink het gebouw een toonbeeld laten zijn van energiezuinige en comfortabele luchttechniek. Het bedrijfspand krijgt onder meer luchtverwarming, balansventilatie, vloerverwarming en vloerkoeling, wanden en daken met een hoge isolatiewaarde, betonkernactivering en een systeem voor warmte- en koudeopslag. Het streven is een RC-waarde van 5,0 m 2K/W.

Reageer op dit artikel