nieuws

Ahold mag gaan 
bouwen in Kerkrade

utiliteitsbouw

Ahold mag gaan 
bouwen in Kerkrade

Ahold kan beginnen met de bouw van een Albert Heijn XL supermarkt in het stadion van Roda JC in Kerkrade.

De Raad verwierp bezwaren van onder meer een naburige supermarkt die moordende concurrentie vreest en bovendien wees op de grote winkelleegstand in deze krimpregio. De Raad neemt in zijn uitspraak het verdwijnen van andere winkels door de komst van de AH op de koop toe.

Twaalf jaar geleden kocht Ahold zo’n 4500 vierkante meter in het stadion en 500 parkeerplaatsen. Op dat terrein wilde Ahold een winkel van 3500 vierkante meter bouwen voor de verkoop van food en non-food. Drie jaar geleden begon Ahold met de bouw, maar staakte deze toen de naburige super en enkele andere klagers naar de rechtbank stapten. Ook toen de rechtbank alle bezwaren af had gewezen, wachtte Ahold met de verdere bouw tot alle procedures achter de rug waren.

Reageer op dit artikel