nieuws

Komst cultuurpaleis en nieuwe Kuip in het geding

utiliteitsbouw

Komst cultuurpaleis en nieuwe Kuip in het geding

Nu een meerderheid van de PvdA-leden tegen de bouw van het cultuurpaleis in Den Haag heeft gestemd, is een nieuwe ronde in de discussie over het Spuiforum losgebarsten.

Ook over de bouw van een ander icoon, de Rotterdamse Kuip, is reuring ontstaan nu de fractie van D66 in het Rotterdamse gemeentebestuur zijn twijfels heeft uitgesproken over de nieuwbouw. In Rotterdam is aanstaande donderdag de uitspraak.

Spuiforum

Een meerderheid van de PvdA-leden heeft tegen de bouw van het Spuiforum gestemd. Van de leden stemden 66 mensen tegen de bouw. Daarmee waren ze overtuigend in de meerderheid ten opzichte van de voorstemmers. Conclusie van de stemronde is: afzien van de bouw. Het belangrijkste argument daarvoor is de financiële risico’s van de bouw. Volgens de indiener van de motie, worden de kosten 181,1 miljoen euro hoger dan geraamd. In deze verslechterde economische situatie is dit volgens hem niet te verkopen aan de achterban van de PvdA.

De Kuip

Net zo’n felle discussie wordt gevoerd over de nieuwbouw van de Kuip. Voor- en tegenstanders buitelen over elkaar heen en slaan elkaar met argumenten om de oren over het wel of niet bouwen van de nieuwe voetbaltempel. De tegenstanders hebben mogelijk een nieuwe medestander gekregen nu collegepartij D66 heeft besloten tegen te stemmen. De oppositie moet nu het plan aan een meerderheid helpen, maar op het eerste gezicht lijkt dit ondenkbaar.

Bron: De Architect

Reageer op dit artikel