nieuws

Duurzame groenteboer

utiliteitsbouw

Duurzame groenteboer

“Extreem kort” noemen de raadgevende ingenieurs van het Rotterdamse bureau IMD de bouwtijd van het nieuwe distributie- en verwerkingscentrum van Nature’s Pride. Dit bedrijf uit Maasdijk importeert exotische groenten en fruit.

Het nieuwe pand biedt daarvoor ruim 40.000 vierkante meter ruimte. Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk moet die in november van dit jaar opleveren, negen maanden na het bouwbegin. De Rotterdamse constructeurs brachten met het voorschrijven van zoveel mogelijk voorgefabriceerde bouwdelen vaart in het project. Architectenbureau Paul de Ruiter tekende voor het ontwerp. DWA adviseerde over de installaties en de energievoorzieningen, over de duurzaamheid en de subsidies.

Het resultaat is beloond met een Breeam-NL Excellent ontwerpcertificaat. Nature’s Pride komt met de nieuwbouw volgens de Dutch Green Building Council in de top vijf van ‘meest duurzame distributiecentra in West-Europa’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels