nieuws

Prettig kantoorklimaat zonder installaties

utiliteitsbouw

Prettig kantoorklimaat zonder installaties

Kan een kantoorgebouw goed functioneren zonder klimaatinstallatie? Volgens architectenbureau Baumschlager Eberle wel.

Dit Oostenrijkse bureau trekt over een maand of twee in een zelf ontworpen zes verdiepingen hoog kantoorgebouw zonder klimaatinstallatie. De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 22 en 26 graden Celcius.

Hoge ruimtes, dikke muren, diepe negges, hoogwaardige ramen en deuren, een goed geïsoleerd dak en een natuurlijk ventilatiesysteem met kleppen in de gevel dat wordt gestuurd op basis van temperatuur- en CO2-monitoring. Dat zijn de ingrediënten voor gebouw 2226. Het gebouw heeft geen verwarmings-, ventilatie- of koelinstallatie, maar software die de energiestromen stuurt.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over het kantoorgebouw zonder klimaatinstallaties

Reageer op dit artikel