nieuws

Kerk tijdelijk in gebruik als theater

utiliteitsbouw Premium

Kerk tijdelijk in gebruik als theater

Tot 2020 kan de Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming in Helmond dienst doen als theater.

De neobyzantijnse koepelkerk nabij het centrum van de stad neemt daarmee de functies over van het eerder afgebrande theater ’t Speelhuis, in afwachting van eventuele nieuwbouw voor dit verloren gegane pand van architect Piet Blom. Het gebouw blijft eigendom van het bisdom Den Bosch.

Met een eventueel hergebruik als kerk moet het gebouw zonder al te veel ingrepen weer in de oorspronkelijk staat kunnen worden teruggebracht. En aan de bestaande kenmerken mag zonder een goede reden ook niets veranderen. “De kerk is namelijk een rijksmonument”, aldus architect Jan Houtekamer van Cepezed uit Delft, het bureau dat de verbouwing begeleidde.

Reageer op dit artikel