nieuws

Facilicom wint opdracht brede school

utiliteitsbouw Premium

Facilicom wint opdracht brede school

Een consortium onder leiding van Facilicom Group uit Schiedam heeft de opdracht voor de bouw van een brede school in Joure gegund gekregen. De realisatie kost ruim 8 miljoen euro.

Facilicom kreeg de voorkeur boven bouwbedrijf Van Wijnen uit Baarn. Strukton Bouw uit Maarssen stapte al eerder uit het aanbestedingstraject. Het bedrijf kreeg het niet voor elkaar om het project voor 8 miljoen euro kostendekkend te maken. Gemeente Skarsterlân legde al eerder een miljoen bij omdat alle drie consortia dreigden om uit de aanbesteding te stappen.

De brede school zal onderdak bieden aan onderwijs, cultuur, sport en welzijnswerk. In juli wordt met de bouw begonnen. De oplevering is een jaar later. Naast Facilicom zitten Bureau Bos uit Baarn, Breijer Contractonderhoud uit Rotterdam, Adviesbureau Kragten uit Herten en Pellikaan Bouw uit Tilburg in het consortium.

Reageer op dit artikel