nieuws

Panden Eurocommerce 565 miljoen euro waard

utiliteitsbouw

Panden Eurocommerce 565 miljoen euro waard

De vastgoedportefeuille van het failliete Eurocommerce heeft een onderhandse verkoopwaarde van 565 miljoen euro. Dat blijkt uit het surseanceverslag.

De liquidatiewaarde van de 59 panden met in totaal 383.000 vierkante meter aan kantoorruimte bedraagt nog geen 400 miljoen euro. Dit komt onder meer doordat 46 procent leeg staat. In 2010 werd de verkoopwaarde nog op 823 miljoen euro getaxeerd. Vorige maand werd bekend dat Eurocommerce wordt verdeeld over de negen schuldeisende banken en andere financiers. Hierdoor hoeven de panden niet geforceerd te worden verkocht. Eurocommerce heeft een schuld van 695 miljoen euro bij de banken en de gemeente Almere. Volker Wessels krijgt nog 42 miljoen euro van het bedrijf.

Lees ook ‘Eurocommerce in tang procederende beleggers’ op vastgoedmarkt.nl 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels