nieuws

Luchtdicht bedrijfsdak

utiliteitsbouw

Luchtdicht bedrijfsdak

Venco Groep realiseert in eigen beheer een groot bedrijfsgebouw voor assemblage en logistiek, met kantoren en een presentatieruimte. Het wordt een passief gebouw, luchtdicht en energieneutraal.

Venco Groep levert innovatieve producten voor de pluimveesector. Op een locatie naast het bedrijventerrein Meerheide in Eersel komt de nieuwe hoofdvestiging. De bouwheer wil een duurzaam gebouw, met als ambitie het Breeam-predicaat Excellent. De bouw wordt geregisseerd door Eugene Peeters van P&H Adviseurs Bouw en Vastgoed. Een van de bouwpartners is Thermoflor uit Heerlen, onderdeel van Grimbergen Constructies. Het bedrijf ontwerpt, produceert en bouwt tuincentra, kassen en daglichtconstructies.

“De uitdaging was met onze kennis en ervaring een nieuw systeem te ontwikkelen voor de toetreding van daglicht via het sheddak, atrium en vliesgevels, dat voldoet aan de hoge eisen van isolatie en luchtdichtheid”, aldus Klaas Schoustra, sales manager bij Thermoflor. Het heet Thermolux Excellent en is gebaseerd op de bestaande kassenbouw, met lichte aluminium en stalen profielen, korte overspanningen, kleine ruiten en snelle uitvoering. Het driedubbel en deels dubbel glas is gevat in een rondom doorlopend U-vormig rubberen profiel.

Reageer op dit artikel