nieuws

Corruptiezaak nekt bestuur scholenkolos

utiliteitsbouw

Corruptiezaak nekt bestuur scholenkolos

De vermeende corruptiezaak bij de bouwafdeling van BOOR heeft geleid tot de val van het voltallige bestuur van de Rotterdamse onderwijskoepel.

Na een kritisch onderzoek naar de interne bedrijfsvoering en bestedingen van BOOR zegde het gemeentebestuur van de Maasstad deze week het vertrouwen op in de voorzitter van de onderwijskoepel. Voor de overige zes bestuursleden was dat aanleiding om eveneens op te stappen. De vertrouwensbreuk heeft alles te maken met een onderzoek van de recherche naar mogelijke corruptie, oplichting en valsheid in geschrifte bij de bouwafdeling BOOR, dat 85 scholen beheert, zo bevestigt de gemeente.

In deze zaak draait het om het voormalige hoofd huisvestingszaken van BOOR. Die zou zich jarenlang hebben laten omkopen door aannemers. Aannemers zouden de afgelopen tien jaar onderhoud en nieuwbouw aan 130 scholen in en rond Rotterdam onderling hebben verdeeld, in samenspraak met hoofdverdachte Arnold R.

Reageer op dit artikel