nieuws

Zeeland kritisch over nieuwe kantoren

utiliteitsbouw

Zeeland kritisch over nieuwe kantoren

De provincie Zeeland kijkt kritisch naar de ontwikkeling van nieuwe kantoorgebouwen. De leegstand van kantoren in Zeeland groeit.

Bedrijven trekken weg naar nieuwe kantoorpanden en voor de bestaande gebouwen is weinig belangstelling. Dat blijkt uit het ontwerp Omgevingsplan Zeeland 2012-2018. “In Zeeland vormt bouwen voor leegstand geen probleem, omdat er alleen wordt gebouwd als er vraag is”, zo staat in het gepubliceerde document. Niettemin kijkt de provincie met argusogen naar nieuwe ontwikkelingen. Daarom wordt selectief omgegaan met de bouw van nieuwe kantoren. De provincie hecht veel waarde aan de plek waar de gebouwen verrijzen. Ze moeten zoveel mogelijk worden gebouwd in binnensteden.

Bekijk het Ontwerp Omgevingsplan Zeeland 2012-2018

Reageer op dit artikel