nieuws

Stalen dakliggers geven strandpaviljoen vorm van ‘zuidwester’

utiliteitsbouw

Stalen dakliggers geven strandpaviljoen vorm van ‘zuidwester’

Stormbestendigheid is de rode draad in de constructie van het badpaviljoen in Lemmer. Het eivormige strandpaviljoen wordt afgewerkt met een dak in de vorm van een hoekige ‘zuidwester’.

Het gebouw aan de rand van het IJsselmeer herbergt onder andere een nieuw zwembad. De stormpet is het meest in het oogspringende onderdeel van het nieuwe badpaviljoen. Het staalskelet dat de ‘hoofddeksel’ vormt, bestaat uit veertien puntige dakelementen. “Een zuidwester is een hoekige pet. Daarom heeft het dakvlak van het badpaviljoen ook verschillende knikken. De hoogste positie van het dak wordt ondersteund door een stalen pyloon. De dakconstructie bestaat uit een stalen skelet van liggers en kolommen voorzien van stabiliteitsverbanden”, legt constructeur Robert van Althuis van W2N Engineers bv uit Drachten uit.

Het ontwerp is van KB architectuur uit Drachten en wordt door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum gebouwd.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel