nieuws

Hilton Maastricht op losse schroeven

utiliteitsbouw

Hilton Maastricht op losse schroeven

Ontwikkelaar Ovile heeft niet langer het exclusieve recht van verkoop van een pand aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht. Daarmee is de bouw van een Hilton hotel in dat pand onzeker.

Enkele jaren geleden kwamen de gemeente en Ovile overeen dat Ovile het pand verder zou verkopen aan Hilton voor de vestiging van een gelijknamig vijfsterrenhotel. Sindsdien zit er geen schot meer in de zaak. Daarom wil de gemeente van de exclusiviteit van de verkoop af. Volgens de gemeente is er wel ruimte in Maastricht voor een hotel in de vijfsterrencategorie. “Het duurt te lang”, zei een woordvoerder. “We willen vooruit en met meerdere partijen in gesprek.” Hilton is bij die gesprekken overigens nog steeds in beeld, maar niet meer exclusief.

In de oude plannen zou het hotel 200 kamers krijgen, goed voor 140 arbeidsplaatsen, en in 2014 openen.

Reageer op dit artikel