nieuws

Stalen sporthal

utiliteitsbouw Premium

Stalen sporthal
ARNHEM - In Arnhem werken medewerkers van Reijrink Staalbouw aan de opbouw van de door aannemer Pellikaan gebouwde Arnhemhal. De door Hooper Architects uit Oosterhout in opdracht van het NOC*COF ontworpen trainingshal is primair bedoeld voor topsporterts die fulltime op Papendal - Arnhem wonen, maar Arnhemse sportverenigingen kan buiten de topsporttrainingsuren de ruimtes ook gebruiken. De hal krijgt drie verdiepingen, twee boven elkaar liggende sprintbanen van 130 meter lengte, en een zng ‘Sportrestaurant van de toekomst’. COPYRIGHT TON BORSBOOM

“Mannen van staal”, roemt Willem Reijrink zijn mensen die tijdens de vorst doorwerkten aan de staalconstructie voor sportcomplex Arnhemhal in Papendal. Namens Reijrink Staalbouw uit Esbeek helpen ze het ontwerp te realiseren dat Hooper Architects uit Oosterhout maakte voor de nieuwe trainingshal van het NOC-NSF. Bij elkaar verwerkt het bedrijf met twee ploegen ruim 500 ton staal.

Reijrink hoopt in week negen of tien de laatste bouten in te draaien. De oplevering van het staalwerk hangt af van het werk aan de vloeren. “De aanleg daarvan moest vanwege de vorst worden uitgesteld”, zegt de Esbeekse staalbouwer. De hal met twee verdiepingen wordt naar verwachting in november opgeleverd. Op de eerste verdieping komt een sprintbaan van 130 meter lang. Een deel ervan steekt uit de gevel en rust op V-vormige kolommen. In de Arnhemhal komt ook een 90 meter lange hal voor balsporten. Pellikaan Bouwbedrijf uit Tilburg is de aannemer van het project.

Reageer op dit artikel