nieuws

Kantorenmarkt verder verslechter in 2011

utiliteitsbouw Premium

Kantorenmarkt verder verslechter in 2011

De Nederlandse kantorenmarkt heeft zich afgelopen jaar niet hersteld, maar is juist verder verslechterd. Dat blijkt uit cijfers die NVM Businnes gisteren heeft gepubliceerd.

Volgens de vastgoeddeskundigen zette de neergaande lijn zich voort, ondanks de verwachting dat de markt weer zou aantrekken na de dalende trend in 2010. “In feite is de trend van 2010 voortgezet”, aldus de NVM. “Het resultaat was dat het aanbod van kantoren vorig jaar verder toenam, terwijl de vraag voor de vijfde keer op rij omlaag ging.” Afgelopen jaar werd op de vrije markt 1,07 miljoen vierkante meter kantoorruimte opgenomen. Dat is een daling van 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het direct beschikbare aanbod van nog te verhuren kantoren steeg met 6 procent naar 7,14 miljoen vierkante meter.

Reageer op dit artikel