nieuws

Robeco van Coolsingel naar First Rotterdam

utiliteitsbouw Premium

Robeco van Coolsingel naar First Rotterdam

Robeco verplaatst zijn hoofdkantoor in Rotterdam van de Coolsingel naar First Rotterdam aan het Weena.

Dat melden Maarsen Groep en MAB Development in een persbericht. Robeco huurt vanaf 2016 16.000 m2 in het kantoorgebouw van 54.000 m2. DTZ Zadelhoff adviseerde de vermogensbeheerder bij de transactie. Robeco is nu nog gevestigd in het Robecohuis van 19.000 m2 aan de Coolsingel 120.

First Rotterdam is de herontwikkeling van het huidige Weenapoint. Een deel van de bebouwing aan het Weena wordt gesloopt en de zogenoemde toren A wordt gerenoveerd. Ook het gebouw waarin corporatie Vestia is gehuisvest, blijft bestaan. In totaal wordt hier voor 110.000 m2 ontwikkeld aan kantoorruimte, horeca, kleinschalige winkels, leisure, appartementen, een groen binnenplein en parkeerfaciliteiten. Projectontwikkelaars Maarsen en MAB participeren allebei voor de helft in First Rotterdam. De uitvoering begint volgens planning in de tweede helft van dit jaar, de oplevering vindt plaats voor 2015.

Kijk op website voor meer informatie over First Rotterdam

Reageer op dit artikel