nieuws

Ziggo Dome krijgt ruggengraat

utiliteitsbouw Premium

Ziggo Dome krijgt ruggengraat

AmsterdamIn onderaanneming van staalproducent Stieva monteren medewerkers van Vic Obdam Staalbouw de staalconstructie voor het dak van het Ziggo Dome, de nieuwe muziektempel in Amsterdam-Zuidoost. De hoofddraagconstructie van ruggengraatliggers, waaraan deze week de laatste hand wordt gelegd, vormt de basis voor het dubbele dak van het gebouw. Hierna volgen de invulling van de vakken en […]

AmsterdamIn onderaanneming van staalproducent Stieva monteren medewerkers van Vic Obdam Staalbouw de staalconstructie voor het dak van het Ziggo Dome, de nieuwe muziektempel in Amsterdam-Zuidoost. De hoofddraagconstructie van ruggengraatliggers, waaraan deze week de laatste hand wordt gelegd, vormt de basis voor het dubbele dak van het gebouw. Hierna volgen de invulling van de vakken en het dak. Het zaalplafond wordt vervaardigd uit cellenbeton, evenals het dak. Tussen plafond en dak wordt de klankbordruimte gecreëerd. Dit geheel vormt een zogeheten doos-in-doosconstructie met een isolatiepakket. De 6 meter hoge staalconstructie tussen plafond en dak is nodig om een vrije overspanning van circa 84 meter te halen. De dakbedekking wordt in kunststof uitgevoerd.

Hoofdaannemer Strukton heeft de ruwbouw van het 30 meter hoge muziekgebouw inmiddels zo goed als afgerond en neemt de ruwe afbouw ter hand. De oplevering van het gebouw, dat straks plaats biedt aan ruim 15.000 bezoekers, staat gepland voor maart volgend jaar.

Foto: Ton Borsboom; tekst: Jan Sint Nicolaas

Reageer op dit artikel