nieuws

Wiegerinck en Arup ontwerpen nieuwbouw Wageningen UR

utiliteitsbouw

Wiegerinck en Arup ontwerpen nieuwbouw Wageningen UR

Wiegerinck architectuur stedenbouw en Arup ontwerpen een nieuw onderwijs- en onderzoeksgebouw voor de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) van Wageningen UR (University & Research centre). De ontwerpcombinatie verwierf de gecombineerde opdracht via een Europese Aanbesteding.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd binnen het masterplan van de Wageningen Campus. Het gebouw van ongeveer 15.000 m2 omvat ruimten voor onderzoek en onderwijs, voornamelijk in de vorm van laboratoria en (kantoor)werkplekken. In het gebouw worden acht verschillende leerstoelgroepen ondergebracht. Het ruimtelijk ontwerp beoogt de synergie tussen de medewerkers en studenten van deze groepen te bewerkstelligen.

Het uiterlijk van het gebouw toont zijn innerlijk: een neutrale, flexibele, geraffineerde structuur met zichtbaar aanwezig de ruimtelijke hoofdstructuur die binding brengt tussen haar bewoners.

Kijk voor meer informatie over het project op de site van  Wiegerinck

Reageer op dit artikel