nieuws

Haarlem krijgt Europa’s grootste fietsenstalling

utiliteitsbouw

Haarlem krijgt Europa’s grootste fietsenstalling

Ruim 8000 tweewielers staan na de bouwvak in Europa’s grootste fietsenstalling in Haarlem. De stalling wordt geleidelijk aan afgebouwd door hoofdaannemer MNO Vervat.

Het ondergrondse deel van de stalling is mogelijk zelfs de grootste ter wereld, meent projectleider Jaap Niemantsverdriet van Railinfra Solutions. Dit adviesbureau ontwerpt en begeleidt de bouw van de stalling met het Rotterdamse architectenbureau Wurck.

De in opdracht van ProRail gebouwde stalling biedt plaats aan 5050 fietsen in een souterrain onder het Stationsplein, 1100 in het stationsgebouw in wat het Carré heet en aan nog eens 1700 fietsen verdeeld over drie verdiepingen in een stallingswand aan de achterkant van het station. In oktober of november doet de Raad van State uitspraak over het plan voor de fietsenstalling achter het station. Omwonenden tekenden bezwaar aan tegen deze ‘fietsgevel’.

Lees hier meer over Europa’s grootste fietsenstalling!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels