nieuws

Wanhopig pleidooi voor steunpunt scholenbouw

utiliteitsbouw

De onderwijsraden en gemeenten houden een wanhopig pleidooi aan het adres van minister Van Bijsterveld van onderwijs om het servicecentrum Scholenbouw niet op te heffen.

Het lot van het servicecentrum hangt aan een zijden draadje sinds minister De Jager van Financiën zijn nieuwe pps-prioriteiten op een rijtje zette. Hij geeft de pogingen op om dbfm-contracten van de grond te krijgen in de onderwijs- en ziekenhuiswereld. Daarmee stopt ook de subsidie aan het servicecentrum Scholenbouw.

Die bezuiniging zorgt er voor dat één vuist wordt gemaakt richting de minister. Gemeenten en scholen springen in de bres, gesteund door diverse brancheorganisaties als BNA, NL Ingenieurs, Uneto VNI en Bouwend Nederland. “Op jaarbasis gaat in de onderwijshuisvesting 1,5 miljard euro om. Het servicecentrum kan met een begroting van anderhalf miljoen (0,1%!) per jaar, dus met een relatief kleine investering veel rendement gaan opleveren”, bepleiten de directeuren van VNG, PO-Raad en VO-Raad namens de gemeenten, basisscholen en voortgezet onderwijs.

Lees hier meer over de reddingsactie voor het servicecentrum Scholenbouw!

Reageer op dit artikel