nieuws

Uiterst onzekere toekomst voor Servicecentrum Scholenbouw

utiliteitsbouw Premium

De toekomst van het Servicecentrum Scholenbouw (SCS) is uiterst onzeker. Dat zegt directeur Louk Heijnders.

Aanleiding is het wegvallen van een half miljoen euro subsidie van minister De Jager (financiën) sinds begin dit jaar. Het centrum krijgt nog wel een half miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, maar ook die bijdrage staat ter discussie.

Heijnders gooit de handdoek nog niet in de ring, maar sluit niet uit dat het volgend jaar is afgelopen met het SCS. “Hoewel alle partijen in het veld (Bouwend Nederland, de PO-raad, de VNG, red.) ons een warm hart toedragen, is nog onduidelijk hoe we verder moeten.”

Kornel Poelsma, bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Scholenbouwers, vindt dat het centrum “absoluut” moet blijven bestaan. Hij ervaart dat veel schooldirecteuren de steun van het centrum hard nodig hebben. “Schooldirecteuren hebben een hoop kwaliteiten. Verstand van bouwen hebben ze niet.”

Reageer op dit artikel